Voor wie is deze website bedoelt?

Ik maak videowerk dat te zien is op monitoren die in wachtruimtes van ziekenhuizen bevestigd zijn. De videowerken zijn te omschrijven als bewegende schilderijen waarin beelden langzaam transformeren. Het zijn voornamelijk op de natuur geïnspireerde beelden die een bepaalde mate van abstractie in zich dragen.

Ik streef naar een ritme in mijn werk waarin het tempo zeer laag is en waar geleidelijke overgangen het beeld veranderen; beelden uit de natuur die veranderen in abstracte vorm om daarna weer terug te keren naar herkenbare vormen. Op een onnadrukkelijke wijze weet het werk de aandacht vast te houden en het zuigt de toeschouwer erin op.

Doordat de patiënt in de wachtruimte de video’s bewust of onbewust bekijkt komt de kijker los haar omgeving en ervaart een meditatief moment. Een moment van rust geven om de spannende omgeving aangenamer te maken.

Door mijn videowerk begeleid ik toeschouwers naar een moment van contemplatie. Een moment om zich te onttrekken aan de dagelijkse realiteit en los te komen van alledaagse gedachten. Op deze wijze draag ik bij aan het verlagen van hun stressniveau en zo aan het welzijn van de patiënt.